Posted on

Lesene ogrlice so izjemno lep okras vsake osebe, bodisi ženske ali moškega, saj izgledajo povsem naravno in hkrati so zelo ekološke, ker so narejena iz lesa, 100 % naravnega materiala, ki je telesu prijazen in tudi razgradljiv. Ni vsaka ogrlica prijeta za nošenje, lesena ogrlica to zagotovo je, saj je laska, lepo diši in je zelo naravna ter lepih barv.

Lesene ogrlice se izdelujejo ročno, tako je v njih vloženega veliko truda, veselja in ljubezni, vsaki se posebej posvetijo, zato so tudi unikatne in nekaj posebnega. Vsaka ima svojo zgodbo, ki jo potem srečni lastnik ali srečna lastnica nosi s seboj kot izjemno lep in priročen okras.

Od nekdaj so ljudje nosili različna okrasja, da so poudarjali stano lepoto, ali da so z okrasjem nekaj sporočali, morda tudi poudarjali svoj položaj v družbi in status. Lesene ogrlice so ene najstarejših okrasij nasploh, saj so narejen iz naravnega material, ki raste na vsakem koraku in je povsod dosegljiv. Naravni materiali so še kamen, razni poldragi in dragi kamni, glina ter tudi razne neobdelane kovine, ki se prikažejo na površju zemlje.

Lesene ogrlice so posebne tudi zaradi tega, ker je vsaka svoja zgodba, niti ena ni enaka drugi, kajti barvanje ni potrebno, pravzaprav bi bilo škoda barvati tako lepo okrasje, ki ima zaradi strukture lesa že tako ali tako lepe vzorce. Kar se tiče barve lesa pa je odvisna od vrste lesa in je možna od belih, svetlo ker barv, temnejših rjavih, rdečkastih, živih in temnih zamolklih barv.

Lesene ogrlice so lahko izjemno različnih oblik, od kroglastih, do ploščatih in ovalnih, takih, ki so naravnih oblik se pravi organske in nedoločene ali pa imajo čisto posebne oblike, ki jih dosežejo z izrezovanjem, z dleti, piljenjem in drugimi tehnikam obdelave lesa. Izberejo lahko trdnejše lesove ali pa velikokrat bolj mehke, odvisno je od tega, kaj bo končni izdelek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.