Posted on

Lesene terase lahko oblikujemo po svojem okusu, izbiramo pa lahko med različnimi barvami, oblikami, stili, lesi. Les, ki prihaja iz tropskih krajev je nekakšen trend postal tudi pri nas.

lesene terase

Namreč uporablja se za balkone in terase okoli bazenov, igral, jaccuziev, stopnic. Če bi radi dobro, kakovostno in poceni ponudbo, si oglejte podjetje Hrovat in njihovo stran Hrovat.net.

Ti lesovi so zelo odporni ter gosti, za zunanje okoliščine pa so zelo primerni. Ljudje imamo različen okus, lesene terase pa so si med seboj zelo različne. Nekaterim so všeč lesene terase, ki so narejene iz sivkastega lesa, ali pa lesa, ki je oljnat.
Naprimer sibirski macesen, jesen ali hrast in drugi so zelo primerni in lepi za lesene terase. Ko razmišljamo o terasah, je dobro, da najprej premislimo kateri les želimo uporabiti za izdelavo terase. Imamo nekaj različnih primerov. Terasa iz cumaru preserje je terasa iz eksotičnega lesa. Les pričara neko nežnost, mehkobo, udobje. Potem imamo teraso iz lesa iroko. Ta nam namreč daje vtis posebnega prostora, a ne vidimo ga povsod. Daje nam tudi vtis narave. Ko razmišljamo o terasi, moramo vedeti, kateri les in izgled želimo. Domač ali tropski les?

Element, ki lahko spremeni vtis in okus prostora lesene terase je les. Terase se drastično razlikujejo po ceni. Pomembna je tudi dobra obdelava, priprava, način poseka drevesa in kako se obnese v neugodnih vremenskih razmerah. Pri lesu je pomembno,da je kakovosten in nameščen pravilno. Zagotoviti moramo zračnost in odvajanje vode. Kaj je poleg tega še pomembno? Pomembna je namreč podkonstrukcija, to je del, ki je pod podlogo. Ta nam zagotovi, da je podloga ravna in zračna. Če so kakšni hribčki, to ponavadi popravimo z gruščem ali prodom, a to ne sme ustaviti kroženje zraka. Podnice za terase morajo biti debele vsaj dva centimetra. Tropski les pa je zanesljiv in drag. A priporočljiv je za zunanje razmere.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.