Posted on

Ko si naredimo svojo hiško, jo najprej naredimo tako, da se lahko vsaj vselimo v njo. Vedno bolj so postale popularne leseno vlaknene fasadne plošče, skeletna stena s prezračevano fasado. Saj že sama gradnja traja nekaj časa, nato še pa notranje opremljanje. Zato zunanji del hiše, mora vedno počakat na konec. Saj, ko se enkrat vselimo, lahko zunanjost opremljamo, ko imamo čas oziroma denar. Zunanji del hiše oziroma fasada je včasih največji zalogaj. Problem je lahko denar ali pa ne vemo kaj je najbolj primerno. 

leseno vlaknene fasadne plošče

Mogoče, še do danes za takšno fasado niste slišali, priznam da sem tudi sama za njo zvedela pred kratkim. Ko boste malo bolj o njej poizvedeli boste hitro se za njo odločili. Zunanji del stene je lahko rečemo skeleten s fasadnimi leseno vlaknenimi ploščami. Plošče so debele od 4 pa vse do 8 cm in so zelo enostavne za montažo. Med samimi nosilci konstrukcije se vstavi navadno izolacija, kot je lesena volna. Če pa gledamo po vrsti kako poteka vrstni red te fasade je, najprej mora priti na steno fasadni omet, nato gor leseno vlaknene fasadne plošče, nato je mehka izolacija, nato ustrezna folija, instalacijska ravnina in na koncu finalna obloga. Mogoče se vam vidi ogromno oblog in vsega ter zelo komplicirano. Vam pa garantiran, da je ta fasada danes najbolj ustrezna ter priporočljiva.

Ne delajo še te fasade vsi ponudniki, dobro se pozanimajte kdo jo izdeluje, ter da delajo kvalitetno. Ponudbo lahko pošljete na Arting, kjer vam garantirajo leseno vlaknene fasadne plošče ter vam vse uredijo kvalitetno. Pri njih še vam bodo ponudbo bolj na drobno opisali ter predstavili, vi boste lahko zastavili vprašanje, ki vam bodo takrat prišle na plano. Naredili vam bodo tudi pred račun, da se na koncu lahko lažje odločite za vašo fasado. Verjamem, da se boste pravilno odločili in že v kratkem imeli novo fasado.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.