Posted on

Sončna elektrarna je naložba v boljšo prihodnost, saj gre za učinkovito energetsko rešitev, s katero skrbite za okolje, istočasno pa privarčujete pri stroških za električno energijo. Vaša lastna sončna elektrarna vam bo zagotovila proizvodnjo tolikšne količine energije, da boste z njo lahko pokrili lastne potrebe, ob tem pa še bistveno zmanjšali mesečne stroške za elektriko.

 

Sončna elektrarna vam bo omogočila pridobitev lastnega vira električne energije. Njena življenjska doba je trideset let, proizvajalci fotonapetostnih modulov, ki so najpomembnejši element sončnih elektrarn, pa vam zagotavljajo garancijo zanje za vsaj 25 let.

Poleg lastne proizvodnje električne energije boste lahko popolnoma nadzirali svoj proizvodni vir. Vaša sončna elektrarna pa bo z proizvedeno energijo lahko napajala tudi ostale naprave, npr. toplotne črpalke, avtomobil ali klimatsko napravo. Najpomembnejša prednost pa je seveda popolna neodvisnost od trga električne energije in z njim povezanega nihanja cen.

Da bi vaša sončna elektrarna imela najboljši izkoristek, je pomembno predvsem dobro premisliti o njeni postavitvi. Preden se odločite, kje bo stala, morate natančno določiti naklon, orientacijo in tudi velikost strehe, saj je predvsem od naklona strehe in njene usmeritve odvisno, koliko električne energije bo sončna elektrarna lahko proizvedla. Poleg teh dejavnikov pa ne gre pozabiti še na osončenost mesta, zunanje temperature in moč elektrarne. Za najboljši izkoristek morate upoštevati vse možne dejavnike, zato je načrtovanje sončne elektrarne priporočljivo opraviti skupaj s strokovnjaki.

Verjetno se ob vsem tem sprašujete, kolikšna bo vrednost vaše investicije. Konkretno je to težko določiti, saj je vsaka ponudba povsem prilagojena posameznemu uporabniku. Velja pa, da vam sončna elektrarna vašo naložbo povrne v sedmih do desetih letih. Za lažje financiranje vam je na voljo tudi subvencija s strani Eko sklada. Predvsem je ponovno potrebno omeniti, da se pri tej odločitvi posvetujte z ustrezno usposobljenimi strokovnjaki, ki bodo tudi opravili ogled objekta, pripravili okvirno oceno investicije ter poskrbeli za ureditev projektne dokumentacije in montažo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.