Posted on

Bodite prijazni do okolja. Kronotermova toplotna črpalka za sanitarno vodo zmanjša emisije CO2 za več kot 62%.

Toplotna črpalka za sanitarno vodo je najbolj ekonomična rešitev pri segrevanju sanitarne vode. Raziskave so pokazale, da segrevanje sanitarne vode drugi največji strošek posamezne družine, ki pa ga lahko toplotna črpalka za sanitarno vodo močno olajša. Še največ lahko slovenska družina poleg uporabe toplotne črpalke prihrani, če ima na voljo sončne kolektorje (SSE). Tako pa je samo do trenutka, ko primerjamo investiciji. Vložek v SSE je v namreč v povprečju 2x večji kot v primeru, da se vgradi toplotna črpalka za sanitarno vodo.

 Kronotermova toplotna črpalka za sanitarno vodo namenjena največjim porabnikom tople vode

Zakaj toplotna črpalka za sanitarno vodo?

Prihranki pri stroških segrevanja so ob uporabi sanitarne toplotne črpalke tudi več kot štirikratni. Najdražje je električno ogrevanje. Zelo kratka je tudi vračilna doba stroškov, ki jih potrebujemo za montažo, saj se strošek, ki ga toplotna črpalka za sanitarno vodo porabi na začetku (vgradnja, montaža), povrne že v obdobju 6 do 7 let, če pa odštejemo strošek bojlerja, katerega potrebujemo v vseh primerih, potem pa se vračilna doba zmanjša še za nekaj let. Poleg segrevanja sanitarne vode dobimo še brezplačno pohlajevanje kleti, shrambe ali manjših prostorov.

Toplotna črpalka za sanitarno vodo nudi tudi možnost samostojne uporabe preko celega leta ali pa priključitev na katerikoli ogrevalni kotel. Nekatere samostojne bojlerske toplotne črpalke imajo serijsko vgrajen cevni register. Še posebej je priljubljena kombinacija s pečjo na drva ali biomaso, saj se le – te poleti v vročini ne izplača kuriti in so tako brez toplotne črpalke potrošniki velikokrat ostali poleti brez tople vode.

V primerjavi s sončnimi kolektorji, je toplotna črpalka za sanitarno vodo dvakrat cenejša, voda je topla preko celega leta, prav tako ni težav z namestitvijo in vzdrževanjem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.