Posted on

Ste vedeli, da alge sodijo med najstarejše organizme na Zemlji, ki so že od nekdaj del prehrane ljudi. Danes pa so alge kot prehranski dodatek, ki uporabnikom zagotavljajo vir pomembnih hranil za ohranjanje zdravja.  

Alge, ki so na trgu kot prehransko dopolnilo so spirulina, klorela, kelp in še mnoge druge. Hranila, ki jih telo prejme ob uživanju je odvisno od vrste alg in tudi lokacije, kjer so rasle. Tako lahko ista vrsta alg na enem koncu Zemlje vsebuje drugačen odstotek določenega hranila, od tistih, ki so rastle na drugem koncu svet. Na splošno pa velja, da so alge vir klorofila, beljakovin, številnih vitaminov in mineralov, esencialnih aminokislin ter nenasičenih maščobnih kislin. Med vitamini velja izpostaviti vitamine skupine B, provitamin A ter vitamina E in K. Med tem, ko pri mineralih izstopajo predvsem železo, kalcij, jod, magnezij, mangan, krom in še mnogi drugi. Zaradi vsebnosti vitamina B12 po algah zelo radi posežejo vsi, ki ne jedo mesa, saj njihovi prehrani sicer primanjkuje omenjenega vitamina.

alge
Alge kot prehransko dopolnilo so vse bolj priljubljene med uporabniki.

Alge kot dodatek prehrani
Alge so idealna hrana v sodobnem načinu življenja, saj nam pomagajo razstrupiti telo, nekateri jih uporabljajo ob postenju, saj dokazano blagodejno vplivajo tudi na prebavo. Sicer pa alge priporočajo tudi za izboljšanje odpornosti, ob fizičnih in psihičnih naporih, ob spomladanski utrujenost in še za mnoge druge težave s katerimi se sooča sodoben človek.

Ne glede na to, za katero vrsto alg se boste odločili, da jih boste začeli dodajati svoji prehrani, si zapomnite eno zelo pomembno stvar. Alge vedno shranjujte v temnem in suhem prostoru, pri sobni temperaturi, ne glede na to, ali gre za alge v prahu ali tabletkah. Pomembno je tudi to, da alge v prahu dodajate v hladne in tople jedi, nikoli v vroče, da se izognete uničenju pomembnih hranilnih snovi, ki jih vsebujejo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.