Posted on

Brizganje plastike, je delovni proces kjer se oblikujejo plastični materiali, s  prav posebnimi stroji. Ta proces nam omogoča masovno proizvajanje, kjer se plastična masa stali in  potem vlije v kalup, v kalupu pa počasi ohladi in strdi. Ko ni več topla, kalup ga odpremo in vlijemo novo maso, pri čemer pa dobimo povsem identične izdelke iz plastike. 

brizganje plastike

Kako pa poteka sam postopek? Kot prvo moramo seveda plastično maso staliti s pomočjo zares visoke temperature in pritiska, potem pa je treba zadevo oblikovati in maso vbrizgati v vnaprej pripravljen kalup. Proces brizganje plastike se potem v bistvu začne pri podajanju plastične mase skozi lijak v stroj. Pri vstopi v poseben cilinder ta masa doseže točno določeno temperaturo, pri kateri se tali, ponavadi pa imamo  pri tem dovolj mase za več brizgov enega za drugim. Gibčna in fiksna brizgalka potiskata orodje skupaj, in sicer s pomočjo zaporne sile. Polž s svojo rotacijo premika staljeno maso po cilindru, kar pa potem potisne polža nazaj, kjer se dobesedno ustavi in začne delovati podobno kot nekakšen bat. Ta pa potem pod izredno visokim pritiskom vbrizgava plastično maso.

Brizganje plastike pa tako še ni končano, saj se v nadaljevanju masa ohlaja in tudi dokončno strdi. Ko je naš izdelek dovolj ohlajen, se plošča sama od sebe odmakne in s pomočjo curka  zraka ali pa izmetalne puše vzame izdelek ven.

Brizganje plastike in njene prednosti. Postopek ima veliko prednosti v tako imenovani ponovljivosti procesa, v raznovrstnosti materialov ter prihranitvi časa strojne obdelave materialov. Visoka prednost so tudi minimalni odpadki in visokem nivoju avtomatizacije, visoki toleranci  brizganih izdelkov pri super velikih serijah in veliki proizvodni zmogljivosti.

Sam postopek brizganja plastike je tehnološko resnično napreden, enostaven z odličnimi rezultati. Brizganje plastike nam prihrani denar, čas, omogoča zadostitev potreb in seveda poskrbi za okolje z minimalno količino odpadkov.

Obiščite zgornjo povezavo in preberite o brizganju plastike bolj podrobno ter se še bolj pozanimajte o tem. Mogoče boste pa našli kaj tudi za vas v njihovi veliki ponudbi izdelkov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.