Posted on

Hrana ki znižuje krvni tlak je vedno na osnovi diuretikov, ker se krvni tlak poveča zaradi prevelike količine odpadne vode v telesu. Zato hrana ki znižuje krvni tlak – več informacij, je tukaj, odvaja staro vodo iz telesa in to so vsa vlakna, kot so kosmiči, fižol, otrobi, peteršilj in drugi diuretiki. Ti pa so najbolj učinkoviti. Vendar vam to ne bo pomagalo, če ne boste odstranil iz prehrane tistega, kar vam povzroča slabo delovanje ledvic ter jeter.

Torej morate nehati jesti hrano živalskega izbora, mastno hrano, sladkorje in alkohole, stimulanse in vse, kar zadržuje vodo v telesu, med njimi so tudi moke. Ne pijte preveč tekočine, ampak zgolj toliko, da niste žejni. Odrecite se tudi sladkim jedem, pa tudi sadju, dokler se vam ravnovesje ne zgodi v telesu. Takrat bo hrana ki znižuje krvni tlak pomagala in noge bodo splahnele, ne boste več napihnjeni ter srce ne bo več bilo kot noro.

Hrana ki znižuje krvni tlak je tudi taka, ki topi masti v vas in to je na primer morska hrana, kot so morske solate in alge. Vendar jih ne uživajte preveč, ampak le po potrebi. Maščobe boste skurili z intenzivno dejavnostjo in gibanjem. Pri tem vam bo hrana ki znižuje krvni tlak zelo pomagala in veliko boste urinirali ter šli na blato, pritisk na žile, jetra in ledvica bo popustil in krvni tlak se vam bo uravnovesil v enem mesecu, če ne prej, odvisno je od vašega zdravstvenega stanja ter doslednosti pri prehranjevanju.

Nikar ne uživajte soli in alkohola ter sladkih stvari, ker vam to največ povzroča težave poleg mlečnih izdelkov živalskega izvora. Že odstranitev te hrane vam bo pomagala, predvsem pa jejte dosti peteršilja in temno listnate zelenjave, ki bo čistila vaše telo ter ga nahranila z vlakni. Ker je informacij na trgu kar dosti glede tega in niso vse pravilne, je najbolje, da opazujete sebe ter vidite, kaj vam pomaga in kaj ne.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.