Posted on

Se vaše podjetje ukvarja s farmacijo ali medicino, analizirate najrazličnejša živila in ostale občutljive stvari, ki jih morate hraniti v inkubatorju in iščete primerne ter kvalitetne inkubatorje? Obiščite https://celab.si/inkubator/ in si preberite vse o kvalitetnih inkubatorjih, njihovi zmogljivosti in ostalih pomembnih lastnostih.

Izraz, pa tudi uporabo inkubatorja poznamo iz medicine, farmacije, analitike živili in živilske kemije. Seveda se inkubatorji glede na namen uporabe razlikujejo tako po obliki in opremi, kot tudi velikosti. Inkubatorji, ki jih uporabljajo v porodnišnicah, da prezgodaj rojenim otrokom omogočijo primerno oskrbo in razvoj se povsem razlikujejo od inkubatorjev, ki jih uporabljajo v drugih strokah, da bi v njih gojili in hranili občutljive organizme in živila, ki jih analizirajo. Lahko bi rekli, da je enim in drugim skupna le beseda inkubator, njegova namembnost pa je povsem drugačna.

V različnih laboratorijih je zelo pomembno, da imajo inkubator, ki premore hrambo najrazličnejših organizmov in živil pri ustreznih temperatura. Inkubatorji so zelo občutljivi in natančni, opravljajo pa različne naloge. Primerni so za hrambo kultur in živil pri +80°C, pa tudi za hrambo živih kultur pri nekoliko nižjih temperaturah. Inkubatorji imajo zelo natančno tehnologijo nadzora, zato je strah, da bi bile kritične temperature prekoračene, povsem odveč. Vse kar boste dali v inkubator bo ogrevano na varen in izjemno previden način.

Inkubatorji se razlikujejo po različnih lastnostih. Odvisno od modela, ki ga vzamete, nudijo nadzorovano temperaturo do +80°C, njihova prostornina znaša od 32 pa vse do 749 litrov, imajo funkcijo naravnega ali prisilnega kroženja zraka, osnovni in plus zmogljivostni razred, omogočena je aktivacija procesa sterilizacije preko upravljalne naprave, vgrajena pa imajo dvojna vrata (notranja steklena, zunanja iz nerjavečega jekla), kar omogoča dober pregled, ne da bi pri tem padla temperatura (saj ne rabite odpirati/zapirati inkubatorja). Vsi inkubatorji imajo nastavljive ventilatorje, pri občutljivih vzorcih ali vzorcih, ki ne smejo biti izpostavljeni kroženju zraka, pa lahko ventilator popolnoma izključite.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.