Posted on

Na kakovosten spanec vpliva več dejavnikov. V prvi vrsti je potrebno za dobro spanje izbrati primeren vzglavnik, takoj zatem pa je velikega pomena tudi vzmetnica. Vzmetnice se lahko med seboj močno razlikujejo in različnim ljudem odgovarjajo različne vrste vzmetnic. Še posebej je pomembna izbira vzmetnic, če ima oseba težave s hrbtenico. Takrat je priporočljiva izbira medicinskih vzmetnic, ki poskrbijo, da bo telo čez noč v pravilnem položaju in se bodo zmanjšale bolečine v hrbtenici in križu. S pravilno izbiro vzmetnice in vzglavnika se lahko poslovite od nespečnosti in se zjutraj zbudite naspani in dobre volje.

vzmetnice

Začnite dan naspani

Veliko ljudi se zbuja neprespanih in razdražljivih. Zaradi tega imajo uničen cel dan in ne vedo kako bi to spremenili. To se v veliki meri dogaja zaradi slabega spanca, pa naj bo to zaradi lune ali pa ker se soočajo z nespečnostjo. Na udoben spanec vpliva več dejavnikov. Tu lahko kakovostna vzmetnica in vzglavnik naredita veliko. Mnogi so poskusili vse, pa ni bilo nobenega vpliva, dokler niso zamenjali vzglavnika ali vzmetnice. Morda se zdi trivialno, ampak ta dva dejavnika res močno vplivata na kvaliteto spanja in če vas muči nespečnost, je to prvi korak za urejen spanec.

Ergonomsko oblikovana vzmetnica

Ko izbirate vzmetnico, naj bo ta ergonomsko oblikovana. Pri ergonomskih vzmetnicah gre za posebno izdelavo vzmetnic, ki zagotavljajo pravilno držo hrbtenice. Pravilna drža hrbtenice ohranja hrbtenico zdravo in posledično se ne pojavljajo bolečine. Zaradi ergonomsko oblikovane vzmetnice se med spanjem spodbuja podaljšanje hrbtenice, ki pomaga pri rehidraciji medvretenčnih ploščic. Taka vzmetnica je primerna za osebe vseh starosti, že od otrok naprej, saj nikoli ni prezgodaj za skrb zdrave hrbtenice in drže.

Med spanjem se telo spočije in se obenem tudi obnavlja. Takrat se sprošča rastni hormon, mišice se sprostijo in spočijejo in temperatura telesa se zniža. Spočijejo se tudi možgani, ki imajo čas, da predelajo vse pridobljene informacije. Nenazadnje pa dober spanec vpliva tudi na krepitev imunskega sistema. Kvaliteten spanec tako vpliva na dobro počutje in videz, zato ni čudno, da vsak izgleda bolje tisto jutro, ko se je dobro naspal.

Pravilna izbira vzglavnika

Tudi vzglavniki močno vplivajo na vaš spanec. Nekateri so ljubitelji nizkih vzglavnikov, medtem ko nekateri prisegajo na višje vzglavnike. Ne glede na to, kaj vam odgovarja, se morate osredotočiti na izdelavo vzglavnika. Tako kot vzmetnice, mora biti vzglavnik ergonomsko oblikovan. To pomeni, da naj se vzglavnik prilega glavi. S pomočjo vzglavnika se poskrbi, da je položaj vratu med spanjem primeren in posledično to vpliva tudi na položaj celotne hrbtenice.

Pravilen položaj glave, vrata in hrbtenice, močno zmanjša bolečine na teh predelih in zaradi tega je spanec bolj udoben, vi pa se zbudite naspani in polni energije.

Ležišče mora dihati

Tako vzmetnice kot vzglavniki morajo dihati. Sestava vzglavnika in vzmetnice je za spanec že skoraj tako pomembna, kot dejstvo, da je izdelava ergonomska. Pravilno izbrani materiali omogočijo, da vzmetnica in vzglavnik dihata. To preprečuje, da bi se oseba med spanjem prekomerno potila. Prav tako pa preprečuje, da bi se na površini nabirale bakterije, ki bi povzročale alergije in podobno. Zračna vzmetnica in vzglavnik ponujata tudi občutek svežine, ki samo še pripomore k bolj udobnemu spancu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.