Posted on

Večino nas po mojem mnenju zanima kaj sploh je invisalign, preden se bolje poglobimo v to in, da si ga bomo lažje predstavljali. Beseda invisalign je sestavljena iz besedi invisable in aligner, kar pomeni nevidna poravnava oziroma mi ji rečemo nevidna zobna opornica, ki omogoča, da z njeno pomočjo dosežemo, da se zobje premikajo v zaželeno smer. Z odtisom zob lahko potem računalniško izdelajo načrt zdravljenja zob in se izdela opornica, ki pa je za vsakega posameznika drugačna. Invisalign l se menja na sedem do štirinajst dni, in se ga nosi toliko časa kolikor nam določi ortodont. Nosijo jih lahko otroci ali pa odrasli. Torej z invisalignom bomo dosegli dobre rezultate in sami sebe presenetili.

invisalign

Kaj pa so prednosti invisalign oziroma nevidne opornice za zobe? Invisalign je neviden, zato ne bo tako opazen kot kakšen zobni aparat z zvezdicami, je snemljiv, higiena je boljša kot pri navadnih zobnih aparatih, saj ga lahko damo dol in si zobe normalno očistimo, ter se izognemo tveganju kot je nastanek kariesa. Prav tako zaradi invisalign opornice nam ni treba tako velikokrat obiskovati ortodonta, ker vam že on na začetku računalniško izdela opornico, in si jo po načrtu sami menjate (od sedem do štirinajst dni), kontrole pa so v naprej določene približno na kakšen mesec ali dva.

Invisalign je torej kar dobra rešitev, če ne želite zobnega aparata saj bi vam glede na to kakšno delo opravljate posvečal preveč pozornosti, naprimer pri kakšnih prevajalcih, pisarniških sestankih in tako naprej. Je res, da je mogoče malo dražji ampak se splača, če želite imeti lepe zobe ter lep nasmeh, saj to doda veliko samozavesti. Ljudje okoli vas pa bodo zavidali vašim lepim zobem in tudi oni želeli isto. Lux Dental zobozdravstveni center vam zagotavlja dobre storitve in za več vprašanj jim pišite na email naslov ali pa pokličite na telefonsko številko na njihovi strani.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.