Posted on

Včasih, ko je slabo vreme in ne moremo z otroki pohajkovati zunaj, je prav težko najti zanimivo igro, ki bo zaposlila najmlajše. Miselne igre Metulji so prav luštna zabava za otroke stare od 6 let naprej. Tudi za mlajše obstaja veliko podobnih iger, s katerimi lahko zamotimo otroka. S pomočjo miselne igre Metulji, pa ne boste svojega otroka samo zamotili, ampak mu zagotovili lep čas neizmerne zabave, hkrati pa bo tudi vadil koncentracijo in spomin.

miselne-igre-metulji

Miselne igre Metulji so primerne za otroke, ki so stari od šest let naprej. Igra vsebuje igralno ploščo s kvadratnimi ploščicami, na katerih so delne slike metuljev. Te ploščice otrok podrsava po podlagi, dokler ne ugotovi, kakšne poteze mora ubrati, da bodo vse sličice sestavljene, oziroma se bodo ujemale. Glavno pravilo pri tej igri je, da igralec ploščice premika, oziroma jih podrsava po ploskvi, ne sme pa jih dvigniti v zrak in tako prestaviti na drugo mesto. Na voljo ima 48 izzivov, priložena pa je tudi knjižica s slikovnimi izzivi in rešitvami, za pomoč,  če se mu slučajno kje zatakne. Pri lažjih izzivih, je možno več postavitev, pri težjem izzivu, pa je rešitev samo ena. Miselne igre Metulji igra je končana, ko so sestavljeni vsi metulji, ki so prikazani na izzivu, pri tem pa morajo biti metulji sestavljeni v celoti in ne le delno. Igra je primerna za enega igralca, zato je super rešitev, ko vaš otrok nima družbe za igranje, poleg tega pa pri otroku spodbuja koncentracijo, razmišljanje, reševanje težav in vizualno predstavo. Igro se lahko igra tudi avtu, ko ste z otrokom na obisku, pa mu postane dolgčas ali pa doma v deževnem dnevu. Igra je praktična, ker je majhna in jo lahko pospravite v torbo in odnesete s seboj kamorkoli vas skrbi, da bo otroku dolgčas.

Miselne igre Metulji so zelo popularna igra med otroci, pa tudi starši se z njo radi kratkočasijo, saj je sila zabavna in sproščujoča.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.