Posted on

Kmetija Košec je domača kmetija, kjer imajo veliko lešnikov, nasad lesk in pridelujejo  domačo zelenjavo ter meso. Dobite jih na tej povezavi https://kmetijakosec.si/, kjer tudi lahko izdelke naročite ali jih pogledate ter greste k njim na degustacijo. To je vrhunsko doživetje, ki ga morda niste še nikoli doživeli, le pa veste, kakšna je domača hrana, boste zopet obudili spomine ter zopet boste prišli do tega, kar ste jedli soma nekoč. Če hočete videti razliko med kupljeno hrano v trgovinah in z domače kmetije, pojdite na obisk in ne bo vam žal.

kmetija Košec

Kmetija Košec se že od leta 1993 ukvarja z gojenjem lešnikov in gojenjem svinj in iz tega pridelajo domače izdelke. Na kmetiji pridelajo veliko zelenjave in rastlin ter iz tega delajo izdelke, kot so bučno olje, čokolado, fižol, koruzno pokovko, gin, jabolčni sok, salame in druge mesne izdelke, potice, paštete, kremno maslo, lešniki, lešnikovo maslo, lešnikova potica in lešnikovo olje,  med, bučna semena, sončnično olje, vino in štruklje.

Imajo pa tudi ponudbo okoliških kmetij, tako da lahko pridete k njim na degustacijo, ki jo z veseljem pripravijo za skupine od 15 do 50 ljudi. Ker se zavedajo tega, da mora biti hrana res kakovostna, se tega tudi držijo, zato pri njih odkupujejo lešnike tudi velika podjetja, kot je Žito Gorenjka. 

Ko so koline, boste lahko poskusili tudi sveže krvavice. Degustacije pa so različne. Nekatere so za gurmane in druge za sladokusce, kar vam bo bolj ustrezalo, to vam bodo pripravili. Vsi izdelki so narejeni na njihovi kmetiji in so seveda visoko kakovostni ter sveži, kakršnih ne boste dobili v trgovini. Tudi konzervansov ne bo v njihovih jedeh.

Ko boste ter izdelke enkrat poskusili, boste vedno naročevali pri njih in boste morali kar vnaprej povedati, kaj bi želeli, da bodo naredili dovolj hrane za vse, ker je povpraševanje precejšnje, vemo pa, da so pridelki omejeni.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.