Posted on

Krožne žage so najbolj uporabne ročne, ki jih lahko nesete naokoli in žagate različne materiale. Ko se lotite žaganja, z dobro krožno žago je delo neprimerljivo, saj boste materiale odžagali hitro in ravno ter brez večjega napora. Nekatere namizne krožne žage so tako izpopolnjene in avtomatizirane, da vam skoraj nič ni treba več narediti razen to, da potisnete obdelovanec v smer, ki ga želite, da bo odrezan na določeno mero ter pod določenim kotom. Tako boste lahko naredili razne natančne lesne izdelke in rezali boste lahko tudi druge materiale.

krožne žage

Nekatere krožne žage so lahko vsestranske in jih lahko uporabite kot ročne ali pa jih vpnete na mizo na posebno držalo ter jih uporabite na ta način. Tako boste lahko delali z njimi tudi tisti, ki niste tako močni. Delo pa bo bolj varno, natančno ter enakomerno in veliko lažje kot prej. Take krožne žage imajo varovala, da se ne prižgejo same in se ugasnejo takoj, ko spustite gumb, ki ga morate držati ves čas delovanja zaradi varnosti. 

Vsaka krožna žaga pa ima krožni list, s katerim se reže materiale. Lahko ga menjate in režete les, iverko, kovine, beton in plastiko ter podobne materiale. Pazite le, da vpnete primeren krožni žagin list. Nekatere večje ročne in statične krožne žage imajo velik premer lista in te so najbolj uporabne za profesionalce ter so tudi vsestranske. Vendar so težke za žaganje, če jih imate v rokah. Uporabne pa so zato, ker imajo tudi močnejši motor in lahko odžagate marsikaj, kar s srednjo in šibkejšo žago ne morete.

Taka žaga mora biti v vsaki profesionalni delavnici, ker olajša delo in tudi povsod tam, kjer so domači mojstri in nekaj delajo okoli sovjih hiš, v hišah, na vrtovih in v gozdu. Katera bo za vas najprimernejša, boste izvedeli po pogovoru s svetovalcem, ko mu boste zaupali svoje želje, zahteve in delo, ki ga boste s tako žago opravljali.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.