Posted on

Najbolj znan čebelarski pridelek je zagotovo sladek in nepogrešljiv med. Verjetno med nami ni nobenega, ki doma nima vsaj enega kozarca svojega najljubšega medu. Sodeč po raziskavah, naj bi vsak Slovenec letno pojedel kar kilogram medu. Slovenija je namreč država z zelo bogato čebelarsko tradicijo, med pa je že od nekdaj ena bolj cenjenih naravnih dobrin. Čebelarska kultura ima tako močan vpliv, da tudi tujci ob omembi čebelnjaka, pomislijo na našo lepo deželo. Navsezadnje pa smo lahko ponosni tudi na našo avtohtono kranjsko čebelo, ki je poznana po celem svetu. Ta žlahtna gosta tekočina pa ni le izjemno okusna, ampak tudi neverjetno zdrava.

Odločite se za tradicijo, izberite slovensko

Zavedati se morate, da vsak med ni enako kvaliteten. Določena podjetja se, zaradi različnih razlogov, od katerih je cena zagotovo na prvem mestu, poslužujejo uvoza medu iz drugih držav in celo celin. Dotični medi pa so pogosto vprašljive kakovosti. Če želite jesti le najkvalitetnejši med potem izberite tistega, ki nosi geografsko označbo. Ta vam namreč zagotavlja, da je kupljen izdelek v celoti slovenski.

Pri čebelarstvu Kapunlahko izbirate med različnimi priljubljenimi vrstami vrhunskega medu, ki se ponaša z označbo SMGO (Slovenski med z geografsko označbo). Ta zagotavlja najvišjo stopnjo kakovostne pridelave, upoštevanje visokih higienskih standardov in delo v skladu z dobro čebelarsko prakso. Na spletni strani Medeni zaklad lahko izbirate med priljubljenima kostanjevim in cvetličnim medom, sicer zelo značilna v Prekmurju. Oba pa sta seveda narejena v skladu s strogimi čebelarskimi pravili.

Slovensko čebelarstvo veliko časa in truda vlaga v pridelavo medu v skladu s tradicionalnimi čebelarskimi metodami, ki so odgovorne tako do narave kot do čebel. Cena slovenskega medu je zato nekoliko višja od tistega, ki ga dobite iz oddaljenih držav. Vendar pa je njegova kvaliteta in neoporečnost neprimerljivo višja. Če vam torej ni vseeno, kaj ponudite svojemu telesu, potem se odločite za nakup pravega slovenskega medu.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.