Posted on

Moške ure ne merijo samo časa ampak so prestižen okras in statusni simbol vsakega moškega, naj bo mlajši, srednjih let ali v zrelih letih. Izjemen izbor moških ur za vse generacije in okuse ter potrebe boste našli na tej povezavi https://super-ura.si/. Moške ure so tudi izjemno darilo, ki je nadvse uporabno, saj sodobne ure ne merijo samo časa, ampak imajo še številne druge funkcije, in to darilo bo tako trajno, da se vas bodo spominjale še generacije.

 

Čas so začeli meriti precej stoletij nazaj, ko so uvedli cerkveno administracijo, pred tem pa je bilo ljudem dovolj, če so vedeli, kdaj bo zašlo sonce, da so se pred tem vrnili v bivališče na varno. Moške ure so se začele razvijati kot žepne ure na začetku prejšnjega stoletja in so predstavljale izjemen statusni simbol, saj os bile zelo redke. Če imate takšno uro ste res velik srečnež, saj je njena vrednost lahko preko 150000 EUR.

Moške ure so lahko digitalne ali analogne, oboje še vedno izdelujejo. Nekateri bolj cenijo analogne, ker niso odvisne od elektrike in delujejo v vseh možnih pogojih. Nimajo pa toliko funkcij, saj lahko merijo samo čas z analognim mehanizmom, ki zgolj premika kazalce. Digitalne ure delujejo na elektriko in majo lahko klasične ali digitalne zaslone.

Moške ure so vseh možnih oblik in velikosti. Izdelane so iz različnih materialov, tako plastičnih mas kot kovin, zlata, lesa in imajo različne paščke. Tudi cene so zelo različnem odvisno je od kakovosti izdelave, materiala in namembnosti ter seveda znamke ure.  Ur nam sicer dandanes ni potrebno več nositi, saj imamo večina vsi mobilne telefone, ki prikazujejo čas na kater koli način si želimo in imajo še mnoge druge funkcije, vendar pa so ure še vedno ostale lep okras in simbol, ki ga marsikdo rad nosi na roki. Ročne ure gotovo ne bodo šle nikoli iz mode.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.