Posted on

Sončne elektrarne so pomemben del samo oskrbe na naših tleh, saj manjše in srednje elektrarne na sončne celice oskrbujejo ne samo sebe ampak tudi celoten sistem, če so na njega priključene ni oddajajo višek energije v sistem, kjer se energije shrani, kar si  poglejte na tej povezavi https://www.ekofrank.si/soncne-elektrarne/ in ugotovite, ali bi tudi sami lahko imeli samooskrbno električno energijo, kar vam bo prihranilo veliko denarja. 

Sončne elektrarne zelo primerne za tiste, ki sploh nimajo nobenega električnega napajanja in sistem ne more do njih. V tem primeru je res dobrodošla, da ima gospodinjstvo električni tok, saj danes dejansko vsi aparati delujejo na elektriko in če hočemo biti povezani s svetom, jo moramo imeti obvezno.

Sončne elektrarne  rešujejo ta problem tako, da zbirajo sončno energijo, sevanje, ki se potem preko pretvorni usmerjevalnika spremeni v dvoizmenski visoko napetostni tok, ki ga uporabljajo naprave. Imeti pa je potrebno dovolj veliko elektrarno z dovolj povezanimi paneli, da se dobi zadosti energije, če so porabnik iv hiši večji, to pa so računalnik, pralni stroj, televizija in štedilnik ter hladilnik.

Sončne elektrarne so zelo različne in se razlikujejo od projekta do projekta. Vsekakor jih ne moremo namestiti sami, saj potrebujemo izkušanega strokovnjaka, ki se dobro spozna na celoten sistem in ga namesti tako, da res deluje. Sončne elektrarne uporabljajo najcenejšo energijo, pravzaprav je zastonj in je obnovljiva, dokler bo Sonce obstajalo, bo delovala. Deluje tudi v oblačnem vremenu in pozimi, le da ima takrat dosti manjšo moč in energijo zato se priporoča, da se priklopi, če je to možno v sistem, kamor poleti pošilja odvečno energijo, pozimi pa jo iz sistema pridobi, kar se seveda poračuna in dejansko je ta elektrika potem zastonj. Najbolje je, da se najprej posvetujete s strokovnjakom, ki pride na teren pogledati situacijo in naredi načrt ter predlog in postavi ceno. Izračunajte, v koliko letih se vam investicija povrne in boste presenečeni. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.