Posted on

Če se želite znebiti nošenju očal, se lahko z operacijo vida od njih poslovite za vedno. Laserska operacija vida je povsem neboleč poseg, ki traja le nekaj sekund. Je najnovejši način za odpravo dioptrije, kjer z pomočjo laserja preoblikujejo vašo roženico, da se svetloba drugače odbija od nje. Poseg traja le nekaj sekund, celoten postopek pa približno 15 minut za posamezno oko.

operacija vida

 

Pred posegom je potrebno opraviti pregled, kjer z posebno napravo optik fotografira vaše oči, z pomočjo katere bo kirurg nato ustvaril načrt za operacijo za doseganje najboljših rezultatov. Za poseg morate imeti zdrave oči, kar pomeni da nimate nobenih znakov, ki bi vplivali na celjenje po operaciji, biti morate odrasla oseba, stara vsaj 21 let in imeti morate stabilen vid oziroma stalno dioptrijo vsaj za eno leto pred operacijo. Prav tako lahko na operacijo vpliva to da ste v preteklosti zaradi kakršnega koli razloga imeli težave z suhimi očmi in potrebujete posvetovanje z očesnim zdravnikom.

Operacija vida je povsem neboleča, saj se pred posegom v oko vnesejo anestetične kapljice, po potrebi pa dobite še dodatna protibolečinska zdravila. Možno je rahlo nelagodje nekaj dni po operaciji, saj se površinske celice regenerirajo. Ta postopek lahko traja kakšen teden ali dva po tem pa bo vaš vid povsem jasen in udoben. Po posegu je možen nastanek suhih oči, ki sčasoma izgine z uporabo očesnih kapljic.

Operacija vida je varna in učinkovita, saj je postopek računalniško nadzorovan. Cena operacije je odvisna od metode in kirurga za eno oko se giblje od 540 evrov pa vse do 2100 evrov, medtem ko operacija obeh oči stane od 1128€ dalje. Pomembna je izbra dobrega centra, ki investira v nakup nove opreme. Novejši laserji so lahko precej dražji zato operacija tudi stane več.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.