Posted on

Ortodont bo poskrbel za vaš lep in zelo zdrav ter srečen nasmeh, če imate sedaj težav z  zobmi in jih nočete pokazati svetu. Morda imate že od kar so vam zrastli zobje težave, saj so razmetani po ustih in niso funkcionalni niti za grizenje, to pa je za zdravje res pomembno, dosti bolj kot lep izgled. Ortodont vas razume in kar je najlepše, točno ve, naredi strateški načrt, kako vam bo pomagal in sčasoma uredil zobe, da bodo stali v vrsti in postali lepi ter funkcionalni tudi za žvečenje. Poglejte si na tej povezavi www.clarus-dental.si/sl/portal/infodent/2019/Ortodont.

 

Vendar izberite dobrega ortodonta, ni vsak dovolj izkušen in ni vsak primeren za vas, zato le kliknite na prejšnjo povezavo in poglejte, koga priporočamo. Najprej bo ortodont naredil odlitke in posnetke vašega trenutnega stanja, na podlagi tega pa bo naredil zobni aparat po vaši izbiri. Zobnih aparatov je več vrst, so vidni in tudi nevidni, odvisno, kaj bi želeli doseči, vsak ima prednosti in slabosti drug do drugega.

Ortodont vas bo potem povabil, ko bo imel natančno izveden aparat, da se oglasite in vam ba bo namestil v usta točni tako, kot mora biti, da ne bo tiščal ali bil neprijeten. No, nekaj dni se ne boste ravno udobno počutili, potem pa se boste navadili in vse bo v redu. Ortodont vam bo pojasnil, koliko časa boste morali glede na vašo okvaro nositi zobni aparat, po navadi gre za tri do dvanajst mesecev, včasih vendar v redkih izjemah je potrebno dlje časa nositi zobni aparat. Ko se bodo kazali prvi rezultati boste gotovo navdušeni, saj se bodo sčasoma zobre res postavili v vrsto. Zelo lepo boste izgledali in tudi hrana bo okusnejša, ker jo boste zgrizli. Zaradi tega sevam lahko popravi tudi prebava. Če imate težave z zobmi ali vas o ortodontu napoti zobozdravnik, nikar ne odlašajte.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.