Posted on

Ogrevanje na toplotno črpalko je odgovorno in okolju prijazno dejanje; vas zanima zakaj? Zato, ker toplotna črpalka za delovanje uporablja le obnovljive vire energije, kar pomeni, da zmanjšuje emisije CO2. Če torej želite prispevati nekaj k varovanju okolja, potem se čimprej pozanimajte, kje lahko kupite svojo toplotno črpalko in se še letošnjo zimo začnite ogrevati nanjo.

Obstaja več načinov, ali pa materialov, snovi, na katere se lahko ogrevamo, recimo drva, peleti, kurilno olje, plin, sekanci in še kaj bi se našlo. Kaj pa toplotna črpalka – ste pomislili nanjo, morda pa z njeno pomočjo že ogrevate svoje stanovanje? Ogrevanje na toplotno črpalko že nekaj let zaseda prvo mesto med ogrevalnimi sistemi, kar ni nič čudnega, saj prinaša kar nekaj prednosti. S toplotno črpalko prihranite prostor in čas, saj ne potrebujete nobenega posebnega prostora, kjer bi morali shranjevati drva ali imeli zalogovnika za gorivo, prav tako se vam ne bo treba ukvarjati s pripravo drv, pa vsakodnevnim ali tedenskim nanašanjem drv v hišo itd. toplotna črpalka ne potrebuje niti rednega dnevnega ali tedenskega vzdrževanja. To je zgolj nekaj prednosti toplotne črpalke, ki so vas, upam, prepričale v njen nakup.

Na voljo so vam trije tipi toplotnih črpalk, in sicer voda/voda, zemlja/voda in zrak/voda. Prva verzija toplotne črpalke je odlična za vse, ki živite na območjih s podtalnico, v primeru, da lahko izkoristite tudi ostala dva toplotna viru, pa nikar ne oklevajte. Če želite biti tudi energetsko samooskrbni, lahko kupite tudi toplotno črpalko v kombinaciji s sončno elektrarno.

Marsikomu se zdi začetna investicija v toplotno črpalko kar velika, celo prevelika, a vedeti morate, da vam toplotna črpalka omogoča pomoč s strani Ekosklada ter ostalih subvencij, prav tako pa se vam investicija povrne že zelo kmalu, in sicer v 6–7 letih. Prav tako pa si boste s toplotno črpalko znižali stroške ogrevanja, in sicer za kar 50–80 %.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.