Posted on

Coach je oseba, ki s pomočjo procesa rasti drugemu pomaga, da najde sam svojo pot in rešitev za težave. Tako človek lahko napreduje s svojo hitrostjo in na sebi najbolj primeren način. Kakok to postati lai kje najdete dobrega coacha pa lahko najdete na tej povezavi https://www.mastermindakademija.com/nlp-coach/. Coaching je zato ena najbolj humanih tehnik pomoči in ga ne gre zamenjevati z nasveti, ker dober coach ne bo nikoli odločal za druge in jim solil pamet, kaj naj naredijo, Če namreč človek ne najde rešitve tisti trenutek za sebe pomeni, da s ni še zrel in da je treba ga pustiti na miru, da dozori. Nikakor ga ne smemo siliti, da se ozavesti ali napreduje, če mu dejansko globoko v sebi ni do tega.

coach

Kakovosten coach zbuja v človeku dobro počutje in mu vliva upanje ter moč za napredek. Pomaga preiti preko ovir, ki so v človekovi glavi in ga opogumiti, da naredi spremembe. Brez sprememb noben človek ne napreduje. Težave so samo zato, da se ozavestimo in najdemo rešitve ter se razvijemo. To seveda znamo tudi sami vendar se zaradi napačnih vzorcev, vzgoje in družbe ne znajdemo. Veliko ljudi se ustavi pred ovirami in ne zna naprej.

Takrat lahko pomaga usposobljen coach, ki ima preizkušene tehnike, da človeka pripelje skozi proces izpraševanja in samovpogleda v problem, da najde sam pot ter morebiti tudi rešitev. Rešitev največkrat ne pride takoj ampak potrebuje nekaj časa. Praviloma se pojavi takrat, ko je človek sproščen in o tem ne razmišlja ter jo najmanj pričakuje. To lahko nadzira coach, ki ve kaj dela in ki dela s srcem.

To pa lahko postanete tudi sami in pomagate sami sebi lai pa drugim.  Sledite zgornji povezavi ter se naročite na delavnico, usposabljanje za coache, ki traja nekaj časa da se izpopolnite nato pa vadite sami na živih primerih. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.