Posted on

Spalnica je prostor, ki je zlasti namenjen nočnemu, lahko pa tudi dnevnemu počitku. Po drugi strani pa v tem prostoru hranimo tudi najrazličnejše predmete, oblačila in druge osebne stvari. Glede na vse omenjeno je treba spalnico opremiti vsaj s posteljo in nekoliko večjo garderobno omaro. Dejstvo pa je, da smo pri izbiri pohištva za spalnice pozorni še na druge, sicer manjše kose, kot so na primer nočne omarice.

Kljub vsemu da nas mika v spalni prostor postaviti marsikaj, pa je po mnenju strokovnjakov, takšen prostor najbolje minimalistično opremiti. To namreč omogoča, da prostor dovolj dobro diha in da se v njem tudi zato lahko bolje odpočijemo. Pri zasnovi spalnice pa ima izjemno pomemben pomen tudi sama razsvetljava. V prostor poleg stenske ali zidne svetilke postavljamo še kakšno talno svetilko ali pa svetilko, ki je namenjena branju. Za čim učinkovitejši in čim mirnejši spanec pa moramo ne nazadnje poskrbeti tudi za ustrezno temperaturo.

spalnice

Različni slogi pri opremljanju spalnice

Ko se odločimo opremiti tako pomemben prostor, je najbolje, da se najprej pozanimamo, kakšno pohištvo za spalnice je trenutno in na kakšen način ga postaviti v takšen prostor. Veliko dobrih in strokovno podkovanih nasvetov vam je na voljo tudi na spletu. V spletnih galerijah pa si lahko ogledate različne sloge spalnic. Morda vas bo zamikal kateri od njih, za katerega v resnici sploh niste vedeli, da obstaja.

Še vedno pa je eden od najbolj priljubljenih slogov klasični slog z nekoliko pridiha modernosti. To pomeni, da v prostor postavljamo povsem klasične kose opreme, tu in tam pa kakšen kos, ki je nekoliko bolj drzno oziroma moderno zasnovan.

Barva sten v spalnicah

Zelo velik pomen v našem domu pa tudi v drugih objektih imajo barve. Kakšen barvni odtenek je najprimernejši za spalnice oziroma stene v njih, vam lahko povedo notranji oblikovalci. Ti vam bodo predlagali uporabo pastelnih, umirjenih barv. Nikakor pa se ne spodobi v spalnice dajati odtenkov rumene ali pa rdeče barve, saj se v tem primeru ne bi dovolj kakovostno naspali.

Nasploh pa je na primer bela barva tista, ki se lahko odlično obnese v prav vseh prostorih, tudi v spalniškem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.