Posted on

Upravljanje nepremičnin lahko upravlja podjetje, ki je za to registrirano in je usposobljeno. Nekatera podjetja na tem področju ne obstajajo več, ker so bili dobri in transparentni gospodarji, taki vsekakor ne morejo upravljati z nepremičninami. Zato za upravljanje nepremičnin, ki so v vaši lasti izberite le najboljšega in najbolj poštenega upravljalca. Upravljanje mora biti pregledno in gospodarno. Upravljalec naj bi ves čas iskal najboljše rešitve za stavbo za ogrevanje, vodo, zavarovanja, stroške obnove, fasado in vzdrževanje notranjosti skupnih prostorov ter zunanjosti. Vzdržujejo se tudi parki, trate, pločniki, dvorišča in parkirišča, če so v lasti lastnikov stavbe. 

upravljanje nepremičnin

Upravljanje nepremičnin je lahko za enega lastnika ali za več lastnikov, če je v stavbi več stanovanj. Upravlja seveda vse stavbe, tako bivalne, kot poslovne, muzeje, trgovine, skladišča in druge stavbe. Upravljate stavbo lahko tudi sami, ni pa vsak za to primeren in nima interesa ali pa ima svoj posel, pa to raje propusti profesionalcem. Upravljanje zahteva spremljanje trga in nenehno spreminjanje zakonov ter tudi tehnologije ter vprašanj ogrevanja. 

Ko se odločate za upravljanje nepremičnin z nekim podjetjem, ki se s tem ukvarja, ga prej preverite in preglejte trg ter primerjajte z drugimi. Kako se obnaša, ali je transparenten, ali ima izkušnje in kakšne in če so sedanji lastniki stavb s tem podjetjem zadovoljni. Vsa ta vprašanja morajo biti odgovorjena preden prepustite upravljanje nepremičnin določenemu podjetju. Če niste edini lastnik stavbe imate lahko namreč težave  zamenjati upravljalca, če se vsi ne bodo s tem strinjali. Se pa dostikrat zgodi, da ima kdo od tega korist in ne gre skozi. Če pa imate dobre sosede, pa seveda ne bo težav. 

Dober upravljalec redno sklicuje sestanke in obvešča stranke o poslovanju ter jih vpraša o investicijah in novostih, nikoli ničesar ne naredi na svojo pest. Glede morebitnih napak je odprt in se jih rešuje sproti. To je najbolje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.